Translate

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Baby corn, μανιτάρια και φρέσκο κρεμμυδάκι / Bhutta hara pyaza



«Εύκολο» συνοδευτικό φαγητό, που σερβίρεται με ρύζι ή με το «κυρίως» της επιλογής σας. Οι Ινδοί πολύ συχνά προτιμούν αυτό το πιάτο τις ημέρες της χορτοφαγίας – μια-δυο ημέρες κάθε εβδομάδα τρώνε μόνο λαχανικά – με σκοπό να καθαρίσει το σώμα.



Υλικά:
(για 4 άτομα)
300 γραμμάρια λευκά μανιτάρια
200 γραμμάρια Baby corn, βρασμένο
150 γραμμάρια ηλιέλαιο
20 γραμμάρια πάστα σκόρδου
5 γραμμάρια κόκκινα τσίλι, σπασμένα
5 γραμμάρια κόλιανδρος ξερός, σπασμένος
750 γραμμάρια ντομάτες, ψιλοκομμένες
4 πράσινα τσίλι, ψιλοκομμένα
30 γραμμάρια φρέσκια πιπερόριζα, ψιλοκομμένη
20 γραμμάρια κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομένος
20 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
10 γραμμάρια Garam Masala
40 γραμμάρια capsicum (κόκκινες, καυτερές πιπεριές)
Αλάτι


Προετοιμασία:
Αφαιρούμε το κοτσανάκι και κόβουμε τα μανιτάρια στα δύο. Τα πλένουμε καλά και τα σοτάρουμε σε περίπου 20 γραμμάρια ηλιέλαιου, σε μέτρια φωτιά, για 4 – 5 λεπτά. Στραγγίζουμε.
Θερμαίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε την πάστα σκόρδου σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το σπασμένο κόλιανδρο, ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, βάζουμε και τις ντομάτες και σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τα πράσινα τσίλι, την πιπερόριζα και το μισό κόλιανδρο. Ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε και το capsicum και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη σος από το άλλο τηγάνι, στη συνέχεια τα μανιτάρια και το baby corn, ανακατεύουμε διαρκώς για 3 – 4 λεπτά, και δοκιμάζοντας ρίχνουμε αλάτι, αν χρειαστεί. Πασπαλίζουμε με το Garam Masala και τον υπόλοιπο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με ινδικό ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...