Translate

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Χιονισμένα μπισκότα με πιπερόριζα / Snowy Ginger Biscuits



Στην Ινδία δεν υπάρχει ως έθιμο η ανταλλαγή δώρων για τα Χριστούγεννα, και οι άνθρωποι συνηθίζουν να φτιάχνουν γλυκά και να τα μοιράζουν σε συγγενείς και φίλους. Η μέρα των Χριστουγέννων γιορτάζεται με ένα μεγάλο τραπέζωμα όπου ολόκληρη η οικογένεια συγκεντρώνεται σε ένα σπίτι, συνήθως το πατρικό ή του μεγαλύτερου αδερφού, τρώνε και πίνουν όλοι μαζί και μοιράζονται τα γλυκά στο τέλος του δείπνου. Και φυσικά δεν λείπει η μουσική και ο χορός. Στις γιορτές αυτές συχνά συμμετέχουν και μη Χριστιανοί καθώς είναι συνήθεια στην Ινδία οποιοδήποτε κι αν είναι το θρησκευτικό πιστεύω ενός ανθρώπου να συμμετέχει στην χαρά του γείτονά του. Κι έτσι όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα.

Τα Χριστούγεννα είναι μια πραγματική γιορτή για τους καλοφαγάδες, καθώς οι νοικοκυρές βάζουν το καλύτερο ταλέντο τους στην προετοιμασία και παρασκευή των περίτεχνων πιάτων με κάρυ καθώς και των πολυάριθμων γλυκών.


  
Υλικά:
(για 25 – 30 μπισκότα)
3/4 φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι μελάσα ή μαύρη μελάσα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πιπερόριζα σε σκόνη (μειώνουμε έως 1/2 κουταλιά της σούπας, αν προτιμάμε τα μπισκότα μας να μην είναι τόσο πικάντικα)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
λίγες κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη σε ένα πιάτο + έξτρα για το πασπάλισμα

http://www.thetiffinbox.ca/2011/11/christmas-baking-snowy-ginger-biscuits.html


Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να αναμειχθούν καλά και να γίνουν κρεμώδεις.
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το σιρόπι, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε σκόνη.
Επιστρέφουμε στο μπολ όπου χτυπήσαμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά – σιγά τα ξηρά υλικά στο κρεμώδες μείγμα, μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή αλλά μαλακή ζύμη. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να καταψύξουμε τη ζύμη για μια ώρα για να κάνουμε ευκολότερο το χειρισμό της. Μπορούμε επίσης να την παγώσουμε.
Λαδώνουμε τις παλάμες μας με λίγο βούτυρο, και κάνουμε μικρές μπάλες ζύμης. Κυλάμε αυτές τις μπάλες σε ζάχαρη άχνη, και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, με περίπου 2 – 3 ​​δάχτυλα κενό μεταξύ τους, καθώς δεν θέλουμε τα μπισκότα να κολλήσουν όταν θα ψηθούν. Με ένα πιρούνι πιέζουμε αλαφρά την ζύμη για να κάνουμε σχέδιο.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για διάστημα μεταξύ 10 με 12 λεπτά.
Βγάζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα για να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε αμέσως με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα μπισκότα μπορεί να είναι λίγο μαλακά όταν θα βγουν από το φούρνο, αλλά θα γίνουν τραγανά μέχρι να κρυώσουν.
Μπορούμε να αποθηκεύστε σε ένα κουτί μπισκότων.

Σημειώσεις:  
Για να κάνουμε σκόνη το κάρδαμο, βγάζουμε τους σπόρους του από τον πράσινο λοβό μέσα στον οποίο βρίσκονται και τους καβουρδίζουμε πολύ γρήγορα σε ένα καυτό τηγάνι για πολύ λίγο (30 δευτερόλεπτα).


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...